code maps

dimarts, de novembre 21, 2006

rumiant :: Michelin 2006

Si llegiu el següent article del Sostres, veureu la necessitat d'aquesta nostra guiaMikelin, la dels menús del dia amb bona qualitat i preu.
Triperos del món... unim-nos!!!

Diari Avui, 21/11/2006

La patètica 'Guia Michelin'
Salvador Sostres

La Guia Michelin ha tornat enguany a fer el ridícul amb un repartiment d'estrelles insultant per a la gastronomia catalana. Aquesta guia deu odiar Barcelona, perquè només l'odi furibund podria explicar el monumental despropòsit que resulta ser Michelin any rere any. L'horror que ve de lluny, perquè no fa pas tants anys que un restaurant afrós com La Dama tenia una estrella, o que un dels nostres temples més importants com és l'Isidre va ser injustament vexat amb la retirada de l'única estrella que tenia i va ser així que el senyor Isidre Gironès va decidir prohibir l'entrada dels crítics de Michelin al restaurant i va esborrar-se també de la lamentable guia. En aquests moments Michelin iguala restaurants de la categoria del Drolma o del Caelis amb banalitats com l'Àbac, el Moo o l'Alkímia. Esperàvem la segona estrella per al Drolma i per al Caelis, i la primera que s'ha donat al Lasarte (Berasategui) i a l'Evo (Santamaria) són la manera que té Michelin de quedar bé amb els grans xefs i d'enganyar el públic, perquè de cap de les maneres ni el Lasarte ni l'Evo mereixen cap estrella ni molt menys quedar igualats a la cuina de Fermí Puig o de Romain Fornell. La recomanació per al públic és que ni comprin aquesta guia ni se'n refiïn, i el prec per a la guia és que deixin d'insultar-nos amb crítics tan nefastos. No és qüestió d'opinions ni de gustos: és qüestió de cultura, d'alfabetització elemental: aprendre a distingir entre l'Evo i el Caelis ho pot fer qualsevol que sàpiga llegir i escriure. És el mateix abisme que hi ha entre el Drolma majestuós i l'atrocitat del Moo. És impresentable. Michelin ha fet enguany, i ja van molts anys, i moltes vegades, una grotesca caricatura de Barcelona igualant catedrals de la gastronomia amb els indigents que hi solen pidolar a les portes.